Route 66 Reis
FAQ

FAQ

Hier vind je een overzicht van veelgestelde vragen over de route 66:

Bestaat de Route 66 nog steeds?

Officieel bestaat de U.S. Route 66 niet meer. Wel bestaan er nog stukken van de oude route die je kunt rijden!

Waar begint en eindigt de U.S. Route66?

De U.S. Route 66 begon in het hartje van Chicago, Illinois en liep helemaal door naar Santa Monica in Los Angeles, Californië

Hoe lang is de Route 66?

De Route 66 is 3945 kilometer lang

Welke staten doorkruist de Route66?

De Route 66 doorkruist de volgende staten van oost naar west: Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië. In totaal loopt de Route 66 dus door 8 staten!

Welke staat heeft het langste stuk Route 66?

New Mexico heeft het langste stuk Route 66, en Kansas het kortste. 

  • Illinois – 485 km
  • Missouri – 510 km
  • Kansas – 21 km
  • Oklahoma – 695 km
  • Texas – 300 km
  • New Mexico – 784 km
  • Arizona – 645 km
  • California – 505 km

Hoe lang duurt het om de Route 66 te rijden?

Dit is een vraag die vaak wordt gesteld, maar is erg lastig te beantwoorden! Het antwoord zal ook voor iedereen anders zijn. Zo kun je er voor kiezen om meer dan 900 kilometer per dag te rijden en de route in 4 dagen af te rijden, maar dan rij je vooral over de snelweg heb je nauwelijks tijd om te stoppen bij alle prachtige bezienswaardigheden

Zelf reden wij de Route 66 in 14 dagen, en dit kwam bij ons mooi uit. Sommige dagen maakten we iets meer kilometers, maar over het algemeen reden we zo’n 300 kilometer op een dag, en hielden we nog wat tijd over om een omweg te maken richting Las Vegas. We hadden ons ook zeker 4 weken kunnen vermaken, dus mocht je daar tijd voor hebben raden we het zeker aan! 

Kun je de Route66 ook van Los Angeles naar Chicago rijden?

Zeker! De Route 66 is zowel van west naar oost als van oost naar west te berijden. Onze mening is echter wel dat het de moeite waard is om de Route 66 van oost naar west te rijden, van Chicago naar Los Angeles dus. Dit is dezelfde richting als hoe de migranten jaren terug de Route afreisden.

Hoe komt de U.S. Route 66 aan de bijnaam ‘The Motherroad’?

Soms zul je zien dat er aan de U.S. Route 66 wordt verwezen als ‘The Motherroad’. Degene die met dit ‘koosnaampje’ is begonnen was John Steinbeck. In zijn zeer populaire novel “The Grapes of Wrath” uit 1939 schreef Steinbeck een hoofdstuk over de migranten die over de Route 66 reisden, en noemde de highway hierbij ‘The Mother Road’. 

Welke routes hebben de oude Road 66 vervangen?

De Route 66 werd door de jaren heen vervangen door vijf verschillende Interstates. Dit zijn de I-55 vanaf Chicago, de I-44, I-40, I-15 en uiteindelijk de I-10 naar Los Angeles. 

Wanneer je zelf de Route 66 wilt gaan rijden is het echter goed mogelijk om het meeste van deze snelwegen te mijden, waardoor je meer kunt genieten van je omgeving!

Is de Route 66 gevaarlijk?

In principe is het veilig om op de Route 66 te reizen. Let wel op sommige onverharde wegen, daar kun je vast komen te zitten met een auto. Verder is het vooral belangrijk dat je respectvol om gaat met de weg en omgeving. Een laatste advies is om altijd naar je onderbuikgevoel te luisteren. Wil je ergens stoppen maar voelt het niet veilig? Rij dan liever nog een stukje door!

Hoeveel kost het om de Route 66 te rijden?

Wanneer je de Route 66 in 2 weken met twee personen in een persoonsauto rijdt, kun je uitgaan van minimaal €3100 per persoon, €6200 in totaal. Dan rekenen we €1800 voor twee vliegtickets, €2000 voor autohuur. Daarnaast rekenen we €300 voor benzine en €150 per dag (€2100 totaal) voor overnachtingen, eten/drinken en overige uitgaven zoals musea, uitstapjes en souveniers.