Route 66 Reis
Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

De Route 66 heeft te veel bezienswaardigheden om op te noemen. Wij hebben hier een greep uit genomen en omschreven per staat. Onze aanbevelingen kun je hier vinden!

Bezienswaardigheden op de Route 66 in Illinois

Chicago in Illinois is het meest oostelijke puntje van de route 66. Illinois heeft genoeg te zien voor de route 66 reiziger, of je de weg nu hier begint of eindigt! Van het drukke stadscentrum van Chicago tot de zigzaggende rustgevende wegen door de prairie. Op de 485 kilometer die de route 66 in Illinois telt zul je genoeg iconische beelden zien, van de verschillende giants tot de bekende Joliet Prison

Bezienswaardigheden op de Route 66 in Missouri

Ook de 510 kilometer aan route 66 in Missouri heeft de route 66 reiziger veel te bieden! Zo ligt er in het oosten de grote stad St. Louis met zijn beroemde Gateway Arch, maar rij je ook door de oude mijnregio’s rondom Joplin. De vele drukke kruispunten in St. Louis is geen voorbode voor de rustige, schilderachtige landschappen die je later tegenkomt tussen de heuvels en valleien. Ook in Missouri vertellen de locals je graag meer over de geschiedenis van hun dorpen aan de Route 66 !

Bezienswaardigheden op de Route 66 in Kansas

Met slechts 21 kilometer is de lengte van de route 66 het kortst in Kansas. Ondanks deze lengte doet de staat er alles aan om hun stukje van de Mother Road goed te onderhouden. Je zou hier in principe in een half uurtje doorheen kunnen rijden, maar het is zeker aan te raden een paar keer te stoppen onderweg!

Bezienswaardigheden op de Route 66 in Oklahoma

Na Kansas kom je in het meest noordoostelijke puntje Oklahoma binnen. De stretch van 695 kilometer Route 66 die al zigzaggend dwars door deze staat gaat heeft zijn charmes, onder anderen door de indrukwekkende Route 66 museums die Clinton en Elk City hebben. Hier kun je nog meer over de geschiedenis van de Route 66 leren, de medewerkers vertellen je graag meer!

Bezienswaardigheden op de Route 66 in Texas

In Texas zul je over zo’n 300 kilometer aan Route 66 wederom verschillende bekende aanzichten zien, waaronder de bekende Cadillac Ranch en de Midway Point van de Route 66 in Adrian. Hoewel het landschap van Texas vrij eentonig is, zorgen de nodige graansilo’s en windmolentjes voor wat afwisseling en charme.

Bezienswaardigheden op de Route 66 in New Mexico

New Mexico heeft met 784 kilometer het langste stuk Route 66 van alle staten. Omdat de Route 66 in 1937 een nieuwe locatie kreeg in deze staat bestaan er twee delen die je kunt rijden. De route van vóór 1937 maakt een halve cirkel richting het noorden, waar je Santa Fe kunt bezoeken, een echte aanrader! Mocht je wat tijd te kort komen kun je er voor kiezen de route te volgen van na 1937, hoewel je dan voornamelijk op de I-40, een grote autoweg, rijdt. Stukjes van de Route 66 in New Mexico kenden ook andere namen, zoals El Camino Real, Old Santa Fe Trail, Ozark Trail, National Old Trails, en nu Route 66 Scenic Byway.

Bezienswaardigheden op de Route 66 in Arizona

De 645 kilometer van de Route 66 in Arizona zijn wat toeristischer dan de oostelijkere stukken van de Route. Zo kom je onder andere door de bekende Route 66 dorpen Williams, Seligman, Oatman en Kingman. De wegen zijn daarentegen erg afgelegen en omringt met prachtige natuur en rots- en bergpartijen. Ook kom je hier langs het beroemde Petrified Forest National Park, waar je ook de verschillende mooie kleuren in de rotsen van de Painted Desert kunt bewonderen.

Bezienswaardigheden op de Route 66 in Californië

De laatste 505 km van de Route 66 gaan door Californië. Voordat je bij het eindpunt van de Route 66 in Santa Barbara aankomt, doorkruis je eerst nog een tal van dorpen en landschappen. Vooral het contrast tussen het drukke Los Angeles met onder anderen de Walk of Fame, Sunset Boulevard, Beverly Hills en Hollywood in het westen en de Mojave Desert in het oosten is ontzettend groot. 

Bezienswaardigheden in de buurt van de Route 66

In de buurt van de Route 66 zijn een tal van uitstapjes die je kunt maken zonder al te veel tijd aan de reis toe te voegen. Zo kun je bij het uiterste westelijke puntje een dagje extra spenderen in Disneyland Anaheim, ligt de Grand Canyon op slechts een uur vanaf Williams in Arizona, en ben je vanaf Needles in California in nog geen 2 uur bij Las Vegas, Nevada.