Route 66 Reis
Bezienswaardigheden Route 66 Texas

Bezienswaardigheden Route 66 Texas

In Texas zul je over zo’n 300 kilometer aan Route 66 wederom verschillende bekende aanzichten zien, waaronder de bekende Cadillac Ranch en de Midway Point van de Route 66 in Adrian. Hoewel het landschap van Texas vrij eentonig is, zorgen de nodige graansilo’s en windmolentjes voor wat afwisseling en charme.

Op deze pagina kun je meer leren over een aantal bezienswaardigheden rond de Route 66 in Texas.

Devil’s Rope Museum

Dit is een van de origineelste museums op de gehele Route 66, misschien wel in de wereld. Dit museum, dat in 1991 werd geopend focust zich op prikkeldraad. Naast allerlei soorten prikkeldraad leer je hier ook meer over de geschiedenis van prikkeldraad aan de Route 66, en meer over de Route in Texas over het algemeen! Naast de expertise in prikkeldraad is hier namelijk ook veel over de geschiedenis van McLean en de Route 66 te vinden.

Volkswagen Slug Bug Ranch

Dit kleine broertje van de Cadillac Ranch is over het algemeen ook een stuk rustiger. In plaats van Cadillacs zijn hier Volkswagen Kevers in de grond ingegraven, in hoeken van ongeveer 45 graden. Hoewel de geschiedenis niet precies bekend is is dit een leuke plek om heen te gaan. Als je bussen verf meeneemt kun je nog meewerken aan dit altijd-veranderende kunstwerk!

Amarillo Big Texan Steakhouse

De steak van Texas staat wereldwijd bekend als een van de beste in de wereld, en de Big Texan Steakhouse heeft hier heel slim een business omheen gebouwd. Hun grootste reclamemaker is de wereldberoemde ‘72oz steak‘, wat neer komt op zo’n 2 kilo. Wanneer gasten deze steak, plus een garnalencocktail, gebakken aardappel en brood binnen een uur naar binnen werken krijgen ze het gerecht ter waarde van $72 dollars gratis; zo niet betaal je het volledige bedrag! Op het moment van schrijven is het 11% van de deelnemers gelukt de steak binnen de tijd op te krijgen, met een record van 4 minuten en 22 seconden door Molly Schuyler. Sterker nog, zij at deze maaltijd maar liefst DRIE keer binnen 20 minuten.

Uiteraard kun je ook een maaltijd bestellen die een minder extreem formaat heeft… Normaal gesproken zal er een wachtrij zijn voordat je plaats kunt nemen, maar dit is een digitale wachtrij waardoor je gerust door de gift shop en rest van het gebouw rond kan kijken.

Amarillo Cadillac Ranch

Net als bij de VW Club Bug Ranch staan er bij de Cadillac Ranch tien Cadillacs met hun neus naar beneden in het zand. Het werd in 1974 gemaakt door Chip Lord, Hudson Marquez en Doug Michels. In eerste instantie stond de ranch zo’n drie kilometer ten oosten van de locatie waar deze nu staat, zodat hij verder van de uitbreidende stad stond.

Midway Point Route 66, Adrian

Adrian markeert het midden van de Route 66. Vanaf hier is het nog 1139 mijl (1833 kilometer) naar zowel Chicago als Los Angeles. Adrian zelf stelt niet heel veel voor, al is het Midpoint Café een leuk restaurantje om even wat te eten.