Route 66 Reis
Bezienswaardigheden Route 66 Oklahoma

Bezienswaardigheden Route 66 Oklahoma

Na Kansas kom je in het meest noordoostelijke puntje Oklahoma binnen. De stretch van 695 kilometer Route 66 die al zigzaggend dwars door deze staat gaat heeft zijn charmes, onder anderen door de indrukwekkende Route 66 museums die Clinton en Elk City hebben. Hier kun je nog meer over de geschiedenis van de Route 66 leren, de medewerkers vertellen je graag meer!

Op deze pagina vertellen we je over bezienswaardigheden aan de Route 66 in Oklahoma!


Ed Galloway’s Totem Pole Park, Foyil

Het totempaalpark van Ed Galloway heeft in totaal 11 totempalen. Deze heeft hij allemaal zelf gebouwd tussen 1937 en 1948, met als hoogtepunt de 90 ft (zo’n 27,5 meter) hoge totempaal. Een bezoekje aan dit park is wat ons betreft dan ook een must!

Blue Whale of Catoosa

In 1972 bouwde Hugh S. Davis, een dierkundige, deze grote blauwe walvis in een meertje voor zijn kleinkinderen om in te spelen. Het bouwerk, dat 6 meter hoog is en 24 meter lang is, trok veel bezoekers die rondom het meertje zwommen, picknickten en visten. Helaas is het niet meer mogelijk om rondom de Blue Whale te zwemmen, maar het is nog altijd zeker de moeite waard om te kijken!

Arcadia

Arcadia is de thuishaven van een tweetal bekende bezienswaardigheden. De eerste die je tegen komt als je vanuit het oosten komt is de Arcadia Round Barn, een rode, ronde boerderij. De boerderij is vandaag de dag gevuld met tentoonstellingen en een gift shop. Ook zijn er regelmatig jam sessies, waar talentvolle muzikanten muziek maken!

Ook Pop’s 66 Soda Ranch is een bekend aanzicht op de Route 66. De gigantische met neon belichtte sodafles aan de kant van de weg verraad al wat er in deze winkel wordt verkocht. Je kunt hier allerlei soorten soda kopen, van de meer gangbare smaken zoals kers en appel tot de meest bizarre smaken zoals bacon en cookie dough.

Elk City

Elk City is onder anderen bekend vanwege de levensgrote Kachina Dolls, en grote collectie musea. Zo hebben ze (zoals veel dorpen langs de route) hun eigen Route 66 museum, maar ook een Transportatie museum. Deze musea staan bij elkaar op een open terrein, wat ook nog eens vol staat met dingen om te bekijken!

Sandhill Curiosity Shop, Erick

De Sandhill Curiosity Shop in Erick is een winkel die zelfs alleen vanaf de buitenkant de moeite waard is om te stoppen. Dit was ook een van de plekken die door de makers van de film Cars werd gebruikt voor de inspiratie.