Route 66 Reis
Bezienswaardigheden Route 66 Illinois

Bezienswaardigheden Route 66 Illinois

 

Chicago in Illinois is het meest oostelijke puntje van de route 66. Illinois heeft genoeg te zien voor de route 66 reiziger, of je de weg nu hier begint of eindigt! Van het drukke stadscentrum van Chicago tot de zigzaggende rustgevende wegen door de prairie. Op de 485 kilometer die de route 66 in Illinois telt zul je genoeg iconische beelden zien, van de verschillende giants tot de bekende Joliet Prison! 


Route 66 in Chicago

De Route66 begint historisch gezien bij de start sign in Chicago. Je kunt dit bord vinden op de noordwestelijke hoek van het kruispunt waar Michigan Avenue en East Adams Street samenkomen, tegenover The Art Institute of Chicago. Helaas is dit niet meer het originele startbord van de Route 66. Het bord zit vaak vol stickers van toeristen, en hij wordt eens in de zoveel tijd om die reden vervangen. De laatste keer dat wij het bord met eigen ogen zagen zat deze ook behoorlijk vol met plakplaatjes!

We raden je aan om ook ‘the Bean’ te bezoeken, een van de landmarks van Chicago, aangezien hij op slechts 5 minuten loopafstand ligt van het begin van de Route 66! Hier kun je ook vlakbij je auto gemakkelijk parkeren in de Grant Park North Garage.


Joliet Prison

De Joliet Prison, ofwel de gevangenis van Joliet, is een aanrader om even te stoppen. De gevangenis is sinds 2002 niet meer in gebruik, maar is nu een geliefde film- en serieset. Zo is de gevangenis ook bekend als de ‘Blues Brothers Prison’ en de ‘Prison Break gevangenis’, omdat de gelijknamige film en serie hier zijn opgenomen. Het gebouw is met name bekend door het gebruik van limestone (kalksteen) uit Joliet en omstreken. Je zult deze geelachtige steen hier in de buurt zeker meer tegenkomen! De Joliet gevangenis is elke dag van 10 tot 5 geopend voor publiek. Je kunt hier allerlei soorten tours doen, vanaf €20 voor een self-guided tour.

Launching Pad in Wilmington

De Launching Pad in Wilmington is met de zogenoemde Gemini Giant de eerste ‘Giant’ die je op de Route 66 tegenkomt. Ook is er een kleine giftshop waar je leuke souvenirs kunt halen (hier zul je er nog heel wat van tegenkomen!), en een restaurantje. Verder kun je hier erg leuke foto’s maken en is het een van de bekendste plekken aan de Route 66!


Amblers Texaco Gas Station in Dwight

De Ambler’s Texaco Gas Station, dat soms ook Vernon’s Texaco Station of Becker’s Marathon Gas Station wordt genoemd, was actief voor 66 jaar achter elkaar tot 2002. Het is daarmee een van de langst actieve gasstations aan de hele Route 66 geweest, en zeker een stop waard. De oude benzinepomp staat ook op het National Register of Historic Places, en is een van de mooie oude gas stations die je over de gehele Route 66 tegen komt.

Pontiac

De Pontiac murals zijn een van de bekende kenmerken van deze plaats. Waar je overal aan de Route 66 deze muurschilderingen zult vinden, heeft Pontiac een erg mooie verzameling. Daarnaast heeft de plaats een ontzettend uitgebreid scala aan musea. De medewerkers kunnen je van alles vertellen over de verschillende pronkstukken in hun verzameling, waaronder de bus van Bob Waldmire, een van de bekendste kunstenaars aan de Route 66. Sla het Pontiac route 66 museum dus zeker niet over!


Bunyan Giant, Atlanta

De Bunyan Giant, die eigenlijk de Bunyon Giant heette is het ‘broertje’ van de Gemini Giant in Wilmington. Deze giant bevindt zich in het dorp Atlanta en had schijnbaar erge honger, want hij heeft een gigantische hotdog in zijn handen. Oorspronkelijk stond deze giant in Cicero, een dorpje een stukje oostelijker op de Route 66. De grote hotdog in zijn handen was om reclame te maken voor een hotdog kraampje die “Bunyon’s” heette. De Bunyan giant werd in 2003 naar Atlanta verhuist, nadat de hotdog kraam in 2002 sloot.

De mensen in Atlanta zijn ontzettend vriendelijk en vertellen je graag van alles over hun dorp en de Route 66!


Giant Abe Lincoln

De Giant van Abe Lincoln (compleet met overdekte wagen) staat in het dorp dat naar hem vernoemd is. De wagen waar Lincoln op zit is daarnaast ook s’werelds grootste overdekte wagen! Het beeld verplaatst nog al eens van locatie, maar blijft wel binnen de dorpsgrenzen van Lincoln. . 


Henry’s Rabbit Ranch, Staunton

Wie langs Henry’s Rabbit Ranch rijdt, moet eigenlijk wel stoppen. Rich Henry, de eigenaar van de ranch, verzorgt hier verschillende konijnen en heeft daarnaast een mooie verzameling voorwerpen van de Route 66. Aangezien Rich al aan de oude kant is is hij semi-gepensioneerd, maar stelt hij bezoekers altijd op prijs. Er bestaat dus een mogelijkheid dat je tegen een dichte deur aan loopt, aangezien hij geen vaste openingstijden meer hanteert. Zelfs dan is een stop de moeite waard!


Chain of Rocks Bridge

De Chain of Rocks Bridge vormde vroeger de overgang van de Route 66 tussen Illinois en Missouri over de Mississippi rivier. Je kunt er vandaag de dag niet meer overheen rijden, maar je kunt er wel over wandelen! Dit kost je ongeveer 40 minuten, maar reken ook zeker wat extra tijd om van het uitzicht te genieten! De brug over de rivier heeft een vreemde knik, dit komt omdat de grond onder het water niet stevig genoeg was voor een rechte brug. Omdat ze verderop wel een stevige ondergrond vonden werd de brug op deze manier gebouwd!