Route 66 Reis
Bezienswaardigheden Route 66 Kansas

Bezienswaardigheden Route 66 Kansas

Met slechts 21 kilometer is de lengte van de route 66 het kortst in Kansas. Ondanks deze lengte doet de staat er alles aan om hun stukje van de Mother Road goed te onderhouden. Je zou hier in principe in een half uurtje doorheen kunnen rijden, maar het is zeker aan te raden een paar keer te stoppen onderweg!

Op deze pagina vertellen we je over de bezienswaardigheden aan dit stukje Route 66 in Kansas.

Galena

Galena is het eerste plaatsje waar je in Kansas doorheen rijdt. Wat direct op valt is de ‘Cars on the Route’. Veel van de bekende figuren van de tekenfilm Cars staan hier langs de weg. De Route 66 was de belangrijkste inspiratiebron voor deze film. De makers van de film reisden zelf de Route 66 af en interviewden een scala aan (oudere) bewoners die hen meer konden vertellen over de impact van de interstates op de economie van de kleinere dorpen die daardoor nauwelijks meer verkeer kregen.

Ook vind je Gearhead Curios in Galena. De eigenaar verzameld allerhande nummerplaten, waar hij zijn plafond mee bedekt. Toen wij een praatje met hem maakten stond hij er op dat we een leuke foto maakten in zijn oude, prachtig onderhouden auto bij het oude benzinestation dat voor zijn zaak staat.

Rainbow Bridge

Deze brug is de laatst overgebleven van de drie “Marsh Arch” bruggen op de Route 66 in Kansas. Als je van de architectuur van bruggen houdt is dit zeker het stoppen waard, maar ook voor de leek is dit nog een mooi onderhouden brug.

Baxtor Springs

Baxtor Spings is direct het laatste plaatsje waar je in Kansas doorheen rijdt. Stop nog even bij het Visitor Center, waar ze je meer kunnen vertellen over de geschiedenis van de Route 66 in Kansas!